Sivut

torstai 20. joulukuuta 2018

Mary, did you know?

Minun uskontoni ei ole koskaan ollut kovin näkyvää lajia. Kuulun kuitenkin evankelisluterilaiseen kirkkoon, mutten pelkästään tottumussyistä. Haluan uskoa siihen, että on jokin korkeampi taho joka suojelee ja kannattelee meitä. Kirkossa vierailen harvoin, mutta näin joulun alla kirkossa käyntejä tulee useampi ja lasten joulujuhlassa on (vielä ainakin) saatu kuulla jouluevankeliumi. Sen kuuleminen palauttaa mieleen sen, että joulu ei ole joulupukin, joulusiivouksen tai lahjakasojen juhlapäivä vaan Jeesuksen syntymäpäivä.

Seinäjokinen blogisti Hanna Kivisalo kirjoitti viime jouluna Seinäjoen sanomiin (luettavissa myös Hannan face-sivulla Sekunnit ja Tunnit, suosittelen lämpimästi) pohdintojaan ensimmäisestä joulusta ja siitä, millaisena joulun pitää tulla. Kirjoitus on koskettava ja kaunis. Yhdistän kirjoituksen tunnelmaan ja sanomaan myös tämän hetken lempijoululauluni Mary did you know? ja pohdinkin tätä arttiaukeamaa tehdessäni Marian ihmetystä raskaudestaan, pelkoa synnytyksen käynnistyessä vaikeissa olosuhteissa, suurta helpotuksen tunnetta kun lapsi vihdoin syntyi ja kivut loppuivat. Valtavaa, pakahduttavaa ihmetystä ja rakautta pientä ja avutonta vastasyntynyttä kohtaan. Lasta, josta oli tuleva suuri mies, mutta joka syntymänsä hetkellä oli täysin vanhempiensa vastuulla ja suojeltavana.
Suuria tunteita!

Osallistun tällä ensimmäisen joulun ihmettä pohtivalla arttiaukeamalla joulukuun JehkotarCraftChallengeen bingorivillä tähti-lanka-drops. Aukeaman kuvaaminen oli hankalaa, koska pohja on tehty kullan- ja psronssinvärisillä akryylimaaleilla -hohtoa ei saa kuvissa näkymään.










8 kommenttia:

  1. Hieno työ! Ja yksi myös minun lempijoululauluistani <3

    VastaaPoista
  2. A fabulous journal spread Sari.
    Have a good Christmas.
    Yvonne

    VastaaPoista
  3. Wow... upeaa pohdiskelua moniulotteisen työsi lomassa! Ihanaa joulun aikaa ja paljon inspiraatiota vuoteen 2019!

    VastaaPoista
  4. Nyt kyllä ihmettelen itseäni! Miten olen voinut välttyä kuulemasta noin upeaa joululaulua koskaan aiemmin. Nyt kuulin ja kuuntelinkin useamman kerran. Kiitos, että johdatit minut kuuntelemaan tätä laulua.
    Hieno ja puhutteleva aukeama.

    VastaaPoista
  5. Kaunis, harmoominen ja ajatuksiaherättävä työ.

    VastaaPoista
  6. Todella kaunis ja koskettava työ!

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani. Kaikki palaute ja kommentit ovat tervetulleita :)