keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Art Journal(iako?)

Olen monasti ihastellut askartelu- ja taideblogeissa Art- ja Junk journal- kirjoja. En oikein ensin ymmärtänyt mistä on kyse, mutta perehdyttyäni aiheeseen alkoi ajatus kiehtoa. Esim. Kalenterimanian sivuilla on mainio postaus Art journalin teosta ja käytöstä: Art journal, vapaasti suomennettuna taidepäiväkirja, on melko laaja käsite. Lyhykäisyydessään sillä tarkoitetaan vihkoa, kirjaa, albumia tai muuta nidettä, joka pitää sisällään jonkinlaista taidetta. Voit aloittaa oman art journalisi mihin vain vihkoon haluat, tai vaikka luonnoskirjaan! .

 Minua kiehtoo tässä juuri se ajatus, että art journaliin voi käyttää kaikenlaisia jämäpapereita ja -maaleja ja kokeilla erilaisia tekniikoita. Päiväkirjaa en ole koskaan osannut pitää, ja tuskin tästäkään siinä mielessä innostun... mutta tekniikoiden kokeiluun ja ideointiin on varmasti mainio juttu. Monilla on  todella upeita, taiteellisia artteja blogeissaan. Omia taitojani epäillen päätin aloittaa matalalta, etten tipu korkealta. Ruokakaupassa jaettiin joskus vuosia sitten kahvi-kirjaa ilmaiseksi. Olen silloin kirjan napannut mukaani ja muutamaa reseptiä kokeillut. Kirja ajautui kuitenkin tarpeettomana askarteluhamstrauslaatikkoon, ja sieltä se päätyi nyt minun ihka ensimmäiseksi Art Journal kirjaksi. Kirjanen on kooltaan vain 12x12cm, mutta sivut ovat tukevaa kartonkia, joten uskoisin että ajaa asiansa aloittelijalla vallan mainiosti. Tässä ensimmäisiä sivujani, joihin olen käyttänyt pöydänreunalla pyörineitä ylijäämämateriaaleja.
Kirjassa on siis kahvin historiaa, kahvia sisältäviä leivontareseptejä ja monenlaisia kuvia. Yhdellä sivulla on niin mehukkaita vintagehenkisiä kuvia, että ne yritän jotenkin sisällyttää sivutaiteeseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Kaikki palaute ja kommentit ovat tervetulleita :)