lauantai 3. helmikuuta 2018

Miten sanotaan Japani Japaniksi?

Askarteluystäväni Pirjon kanssa olemme löytäneet kaksikin yhteistä innostuksen aihetta: kortteilun ja matkailun. Olen hykerrelyt tyytyväisenä, kun sain Pirjon innostumaan myös ATC-korttien teosta. Edellisen vaihdon yhteydessä kirjoittelimme tulevista matkahaaveista. Pirjo on menossa seuraavaksi Japaniin ja minulla on aikomus mennä juhlistamaan tämän vuoden synttärijuhlaa Budapestiin. Joten haastoimme toisemme tekemään matka-aiheiset kortit.

Japanista tuli ensimmäisenä mieleen kirsikankukat ja Japaninkurki. Muistan lapsena rakastaneeni tätä Valkoinen kurki-satua.  Lisäksi Japani on nousevan auringon maa, ja Japaninlipussa on punainen pallo keskellä valkoista sen symbolina. Minua kiinnosti tietää, miten Japani kirjoitetaan japaniksi ja pienen googlettelun jälkeen sain selville, mitkä kaksi merkkiä tarkoittavat Japaniksi Japania. Opin myös, että merkit lausutaan Ni-Hon. Kortteja puuhastellessa tuli siis opittua myös uutta!

Ni-Hon sarja, joista yksi jää minulle itselle ja kaksi lähtee Pirjolle

Nousevan auringon maa

Kuin kirsikan kukka

Kurki-onnea ja pitkää ikää

Omani eivät vielä olleet edes valmiina, kun Pirjon ihana ylläriposti jo tupsahti postilaatikkoon! Voi että nämä on ihanat! Melkein jo istun eteisessä matkalaukun kanssa 😁
4 kommenttia:

 1. Pih, täällä hykertelen onnesta..... aivan uskomaton ideanikkari olet!
  Kiitos myös oppitunnista, Japanin alkeet... minä usein opiskelen vasta reisujen jälkeen albumia tehdessä kyseisistä paikoista/kohteista, mutta nyt taisi iskeä innostus googlailemaan jo ennakkoonkin... kiitos kun aloitit puolestani!!

  Ja kiitos vielä haasteesta.... tämä oli niin ihanaa ja jännittävääkin.... kauhia kiirus tuli lähettää sulle kortit, hyvä että mömmöt oli kuivuneet.... ;)
  Ihanaa viikonloppua, nyt jäälle nauttimaan talvesta!

  VastaaPoista
 2. Ihania , niin japanikortit kuin saamasi matkakortitkin :)

  Kiitos upeasta kortista ja muusta extrasta. Tulivat eilen ♥

  VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani. Kaikki palaute ja kommentit ovat tervetulleita :)