maanantai 28. toukokuuta 2018

Kyproksen lämpimiä tuulia

Nyt voin varmaan jo julkaista nämä "ylläri" Coinsit, uskoisin niiden olevan perillä (toivottavasti, suomen posti!). Olen vaihdoissa jäänyt Pirjolle yhden ATC-kortin "pystyyn" ja lisäksi varasin jo taas uutta upeaa ATCoinsia Pirjolta, vaikka edelisetkin laskut on vielä piikissä 😁 Toivottavasti Pirjolle sopii, että täältä tulikin nyt Coin myös sen ATC kortin tialle.

Eli, aiheen on antanut minulle Pirjo, ja se on Kypros. Olen kuullut monen sielä käyneen, mutten ole asiaan sen enempää perehtynyt. Netistä opin seuraavaa: Kyproksen saarivaltio sijaitsee koillisella Välimerellä, ja sen asuttaa puoliksi Kreikkalainen ja Turkkilainen väestö. Hiukan yli miljoonasta asukkaasta noin 80% puhuu kyproksen kreikkaa ja loput turkkia. Saari on Tasavalta, jota johtaa Presidentti ja edustajainhuone. Saaren kummankin puolen kansalaisien yhteinen pääkaupunki on Nikosia. Kyproksen tärkein luonnonvara on ollut kupari, mutta se alkaa olla jo vähenemään päin. Muita luonnonvaroja ovat asbesti, kipsi, marmori ja meripihka. Muita tulonlähteitä ovat maatalous ja turismi. Maatalouden puolella Kypros tuottaa perunoita, viinirypäleitä ja sitrushedelmiä. Ja! Nasumuorin suuri kesäherkku, Halloumijuusto, on kotoisin Kyprokselta!

Halloumin, ihanien kuvien, ilmaston ja alituisen matkakuumeen takia myös Kypros pääsi "to visit" listalleni. Lista on kyllä melkoisen pitkä, mutta toivottavasti istun jonain aurinkoisena päivänä Kyproslaisessa rantaravintolassa nauttimassa Halloumisalaattia kera herkullisen valkoviinin 😍

Tässä Pirjon ATCoinsit. En huomannut ottaa kuvia Coinsien takapuolelta, kirjoitin toiseen "Kyproksen Tasavalta" kreikaksi ja toisen turkiksi.

I owe two atc cards for my craft friend Pirjo. So she asked me to do something about Cyprus, where she is travelling next. I know, that she also likes atcoins, so i decided to surprise her with these Cyprus coins. The first one's name is Cyprus in Greece, and the other one's name is Cyprus in Turkish, because these two languages are spoken in the island. I participate with these atcoins to a Try it on Tuesday challege "Destinations"

Kuparia, viinirypäleitä, perunoita... ja lampaita=halloumijuustoa 😋
Copper, grapes, potatoes... and sheeps! Cyprus is the home of Halloumi cheese. So yummy!

Kuparia, meripihkaa, turismi, loma, aurinko, rentoutuminen... Ihanaa matkaa Pirjolle!!
Copper, amber, tourism, vacation, sun, relaxing... Bon Voyage to Pirjo!

11 kommenttia:

 1. Hienoja kumpikin, Kypros kuulostaa oikein hyvältä paikalta! Toivotaan että sinne joskus tuolle halloum-salaatille pääset:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 2. Siis KYLLÄ-saapuivat eilen ja maltoin jopa pitää kuoren kiinni ja avata vasta illemmalla kun oli nurmikko kasteltu ja tehty kotityöt... sillä osasin jo aavistaa, että muuten jää kaikki tekemättä!! Ja niinhän siinä kävi... hypistelyksi ja ihmettelyksi meni loppuilta! Käsittämätön taito perehtyä perinpohjin "haasteisiini" - voi NIIN ISO KIITOS ETTEI SIIHEN RIITÄ MITKÄÄN SANAT!
  Oletko piirtänyt tuon maiseman lampaineen itse? Rakastan noita miniatyyrisiä lampaita....
  Ja olen enemmän kuin iloinen, että ovat "kolikoita"!!! <3
  Kuvaan blogiin (=molemmin puolin) vasta kun pystyn iltapäivällä
  - sillä tää aamuvalo ei riitä ja sähkölisä illalla, ei kiitos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun oli mieluiset! Ja opin minäkin taas uutta, uudesta paikasta! "Maatila" on leimattu, mutta minimini lampaat olen ihan omin kätösin pipertänyt... voi että mua nauratti ku pitää yrittää piirtää 1mm kokoista lammasta XD

   Poista
  2. https://pirjonpaivienpiristysta.blogspot.com/p/vaihdossa-saadut-ihanuudet.html

   Arvoisensa postaus vihdoin blogissani!!
   Vielä kerran suunnattomat kiitokset!

   Poista
  3. Kiitos itsellesi kaikista ihanista ideoista!!

   Poista
 3. Aivan upeat coinsit. Tuo minimaisema ja nuo värit, aivan ihanaa.

  VastaaPoista
 4. Two wonderful art projects. thank you for sharing and joining our Destinations theme at Try it on Tuesdays.
  Yvonne

  VastaaPoista
 5. Hi, Congratulations on your Top 5 Pick at Try it on Tuesday.
  I am on the Admin team and wonder if you could contact me at:
  avril_branthwaite@hotmail.com
  Thanks, Avril

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello! I will send u an email as soon as possible when i get home from vacation trip 😊

   Poista

Kiva kun vierailit blogissani. Kaikki palaute ja kommentit ovat tervetulleita :)