Sivut

tiistai 29. tammikuuta 2019

Hyvä Mä!

Pitkästä aikaa innostuin atc-korteista Sailan tuplikseen osallistumisen myötä. Tuplis-postaus tulossa myöhemmin, kunhan kusti polkee tekemäni kortit perille uudelle omistajalleen.

Nämä kortit tulivat kierrätyspohjalle (suklaarasian kannet, kukahan meillä on suklaata syönyt 😂) vanhoista jämäpaperin paloista. Distress oxideja taitaa olla pohjalla. Päällä Tim Holzin washiteippiä, sateenkaaripastaa sabluunan läpi, Putinkin kehutarrat ja leimakokeilu. Ostin uusimman Simply Cards and Papercraft-lehden numeron puhtaasti kylkiäisten takia: uusimmassa numerossa oli hieno Rangerin leima- ja sabluunasetti mukana.

Ja nämäpä mahtuvat varmaan Jehkotar CraftChallengen bingoriville teksti/lainaus-kierrätetty-tarrat.
Liian helposti sitä aina itseään kritisoi... täytyy yrittää joskus olla armollinen ja kehua itseään, 
Hyvä Mä! 





sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Gel Press rentoutusta

Olen käyttänyt Gel Press levyäni viimeksi joskus syksyllä. Nyt sain työpajaani erillisen pöydän, jossa voin maalata ja roiskia värien kanssa sotkematta joka paikkaa. Maalin telaus, paperin silittely ja irtiveto on jotenkin hyvin hypnoottista ja rentouttavaa toimintaa. Päivän murheet ja huolet unohtuu kun uppoutuu maalin ja kuvioiden maailmaan. Tykkään! Löysin pari hyvää kuvaa Trendi-lehdestä resist tekniikkaa ajatellen, ja kokeilin siirtää kuvat suoraan uuteen art journaliini. Kuvansiirto onnitui hyvin ja koska uudessa artissani ei ole vielä kovia kansia, sain aukeaman taipumaan riittävän auki levitettäväksi gel pressin päälle.

I found working with gel press very relaxing and hypnotic. I wanted to try if i can press directly to art journal page. My new AJ does not have hard covers yet, so i managed to get the spread wide open.






Mixed media ystävähaasteen viikko 4

Mixed media haastetyö Repolaisen kanssa jatkuu! Tällä viikolla haasteesen lisättiin JOTAIN ARVOKASTA ja NIITTI. Arvokasta on siivet -sydän tarvitsee unelmien ja toivon siivet, että se voi lentää! Ja goottihenkiset niitit on kierrätetty vanhasta paidasta taiteeksi.

Mixed media challenge with Repolainen continues. At this week we added SOMETHING PRECIOUS and STAPLE/RIVET. (In Finnish Gothic clothing style "studs" are called with the same word as "staples")
Heart must have the precious wings of hope and also i added recycled studs from old t-shirt.

Ensi viikon haasteena on /Next week challenge theme is
"Nähdä tähtiä" / See the stars
"Lanka, nyöri, naru tai nauha" / Thread, wire, ribbon or string


tiistai 22. tammikuuta 2019

Time Flies

I had the very great honor to be a guest designer on Try it on Tuesday challenge. From 22nd of January challenge theme is "Time Flies". I ended up thinking that yes, time really flies. And that is why we should not waste our days waiting for future, something to happen or something to become. I am trying to learn how to enjoy the little things every day and live in the moment -not in the past or the future. Well, there is quite much to learn!
I tested my new Ranger Sticky embossing powder for this one. It is kinda difficult to get the shine of foil to be seen in the pictures.

Sain suuren kunnian olla Try it on Tuesday-haasteen tammikuun toisessa teemassa vierailevana dt:läisenä. Aiheena oli Time Flies, ja kyllä aika todellakin lentää. Siksi pitäisi yrittää elää tässä hetkessä, ei tulevaisuudessa tai menneessä. Siinäpä onkin opittavaa!








maanantai 21. tammikuuta 2019

Huono päivä

Aina ei ole hyvä päivä. Huonoja päiviä on onneksi vähemmän kuin hyviä... mutta joskus huono päivä on niin huono, että se pitää purkaa paperille. Helpotti hiukkasen!

Sometimes i have bad day. Fortunately, there are much more good days than the bad ones. But sometimes the bad day is SO bad, that you just have to put it on the paper. It helped a little bit!
And, maybe my dark day inspiration fits to Dream In Darkness challenge...









Mixed media ystävähaasteen viikko 3

Pirjon ja minun mixed media haasteessa ollaan päästy viikkoon 3. Myöhästyin postauksesta hieman, olin eilen koko päivän muissa kiireissä... Mutta tässä siis viikon 3 tehtävät: MUOTO (Pirjon tehtävä ) ja AALTOPAHVIA (minun tehtävä).

Pidän kovasti ympyrästä/pyöreästä muodosta. Siksi sateenkaaripastaa ympyräsabluunan läpi. Lisäksi aaltopahvia.

Ensi viikolle Pirjo asetti tehtäväksi JOTAIN ARVOKASTA
ja minun tehtäväni on NIITTI

Lisää kuvateksti


keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Shine!

Kävin viime viikonloppuna "Isoolla Kirkolla", kuten Etelä-Pohjanmaalla leikkisästi kutsutaan maamme pääkaupunkia. Onnekseni minulla oli vähän turistiaikaa ja ehdin käydä tsekkaamassa pari Helsingin rautatieaseman lähistöllä sijaitsevaa askartelu- ja taidekauppaa. Hobby Pointista mukaan tarttui Amsterdamin akryylimaaleja ja hopeavahaa. Sinellistä löysin Tonic Studion leimatyökalun ja vieläpä 30% alesta! Leimailulauta oli aika iso, ja nappasin sen mukaan silläkin riskillä, etten saa sitä kotimatkalla mahtumaan laukkuun... juuri ja juuri sain sen survottua mukaan. Sinellistä ostin myös foilien kanssa käytettävää Rangerin sticky-embossausjauhetta, ja tässä on nyt yksi kokeilu sen kanssa tehtynä. Kortissa käytin valkoista ja hopeista foliota.

Osallistun tällä Jehkotar Craft Challengeen #39 bingorivillä valkoinen tausta-vesivärit-vellum.
Vellum (onko oikea suomenkielinen termi kuultopaperi?) taitaa olla yksi vuoden 2019 askartelumateriaalitrendeistä, sitä näkyy aika paljon käytettävän monissa askartelublogeissa ja -tileillä.




keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Faces

Pitkästä aikaa intaannuin yhtenä iltana atc-korttien äärelle. Gel Pressillä tehdystä resist printistä leikkasin Fiskarsin kuvioleikkurilla nuo kasvot ja lähdin rakentamaan kortteja sen ympärille sekatekniikalla. Ja todella sekaista tekniikkaa onkin: tusseja, foilia, leimailua, kohojauhetta, maaliroiskeita, narua, tarraa ja washiteippiä. Hiukan on goottihenkiset, mutta alkuperäinen kuva olikin metallimusiikkia käsittelevästä Inferno-lehdestä.

En ole pitkään aikaan osallistunut Silpputehtaan TJK-haasteeseen, mutta nytpä Tämä Jouti Korttiin. Aiheena oli tanssi tai muu vapaa aihe, kuten aina. Nämä metallimuusikotkin tanssittavat, omalla tavallaan.

Faces: Love, Courage, Friend





Mixed media ystävähaaste, viikko 2

Nyt minun ja Pirjon yhteisessä Mixed Media-haasteprojektissa on neljä aihetta. Pirjo toivoi tällä viikolla "väriä elämään" ja minä "leimailua".Tässä lähikuvaa minun tämänviikkoisesta edistymisestäni. Epäilen edelleen, menikö minun hommani heti alkulaukauksesta metsään tuon mustan pohjan kanssa... mutta sinnillä mennään ja tässäpä sitä on haastetta kerrakseen!
Ensi viikon haasteet:
Pirjo: Valitse mieleisesi MUOTO ja anna sen näkyä haluamallasi tavalla
Sari: AALTOPAHVIA tavalla tai toisella

(I am having a mixed media challenge with my craft friend Pirjo: every week both of us gives one new element to add to the work.)

LEIMAILIN valkoisella Versamarkilla ja kun se ei kunnolla näkynyt, lisäsin hitusia valkoista kohojauhetta sinne tänne. VÄRIÄ ELÄMÄÄN tuli Dylusionin shimmer spraysta, sävyt sininen, pinkki ja lila.  



sunnuntai 6. tammikuuta 2019

100% Beautiful

Tämän arttiaukeaman pohja on ollut minulla valmiina jo pitkään. Liimasin gessotulle ja leimatulle  pohjalle silkkipaperia, johon olin painanut gel pressillä okraa, kultaa ja punaista akryylimaalia. Harmillisesti kullan kimallus ei kuvissa näy. Keskeneräinen aukeama herätti eräänä iltana inspiraation lisätä siihen tämä Tim Holtzin 100% kaunis vintageleidi. Tanssittaiskos charlestonia?

This Art Journal page has been in progress for a long time. Base layers are gesso and gel press printed silk paper which i added to the page many months ago. Then i suddenly had a inspiration to add this 100% beautiful vintage lady from Tim Holtz collection to the page. I have used ocre, red and golden acrylics - but i did not manage to capture the shimmer of gold to the pictures.  Shall we dance some Charleston?

I participate with this page to A Bit More Time To Craft Challenge #83: AG




Mixed media ystävähaaste Pirjon kanssa

Mixed media Joulukalenteri loppui, mutta into ei... Joten askartelukaverini Pirjo haastoi minua tekemään kanssaan mixed mediaa kymmenen viikon ajan, alkaen tällä viikolla. Kumpikin antaa joka viikko toiselle yhden elementin, joka tulee lisätä työhön. Ja lisäksi siis lisätään myös se oma elementti. Kummankin valmiissa työssä pitäisi siis olla 10 viikon kuluttua 20 elementtiä. Lisäksi gessoja saa käyttää, kun siltä tuntuu. Ja jos elämässä on kiirettä, pidetään taukoviikko -hiljaa hyvä tulee!

Ensimmäisellä viikolla Pirjo haastoi lisäämään työhön jonkin kehonosan. Ja minä pyysin lisäämään kohokuviota. Päätin lähteä haastamaan itseni kokonaan mustalla työllä. Pohjalla on kohopastalla tehtyä ympyräkuviota ja päälle liimasin jostain toisesta työstä ylijääneen styrox-sydämen puolikkaan.
Saas nähdä mitä tästä tulee...

Toisen viikon haasteeksi Pirjo heitti väriä elämään, ja minä toivon, että ensi viikon aikana molempien työhön ilmestyy leimailua.

Kohokuviota ympyräsabluunan läpi, styrox-sydän ja mustaa Priman heavy gessoa. 

perjantai 4. tammikuuta 2019

Hyvää uutta vuotta 2019! Happy new year 2019!

Onnenpossuja vuodelle 2019. Joudun tunnustamaan olevani ammattimunaaja... Olkoon tulevaKIN vuosi täynnä yllätyksiä ja hassuja sattumia 😀 

Some Lucky Piggies for 2019. I happen to be a professional screw-upper. I always find myself in trouble... May the year be full of surprises and happy and funny accidents 😁

Art Journal Journey´s January theme geometric shapes: i stamped circles with archival ink and i also embossed a lot of circles to the background with pearly powder . After embossing i wiped some of the distress oxide off, so the embossed circles have darker tones than the background. There are also arrow lines made with stencil and black gesso.





Joy Craftsin Possuja, distress oxideja, leimailua archival inkillä ja helmiäiskohojauheella, mustaa ja valkoista gessoa sekä geelikyniä.
Joy Crafts piggies, distress oxides, stamping/embossing with archival ink and pearl embossing powder, black and white gesso and gel pens.