Sivut

lauantai 29. syyskuuta 2018

Löydä vahvuutesi / Find your strength

Viimeisen viikon aikana olen ehtinyt vain kerran leikkimään uudella Gel Press levylläni... mutta täytyy sanoa, että lyhyen tuttavuuden perusteella gellin kanssa puuhastelu on todella rentouttavaa ja terapeuttista. Maalia, maalia, rullaa, rullaa, silittele, vedä ja ylläty! Ihanaa 💓Yksi pääsyistä gellin hankkimiseen (siis oikeasti, tarvitseeko muka askartelutarvikkeen ostamiseen olla joku muu syy kuin se, että "mä haluun tän"?!? 😂) oli ihanat magazine resist tekniikkaa esittelevät kuvat netissä. Joten sitä kokeilin heti ensimmäisenä levyn saatuani. Lyhyehkön testausurani aikana olen huomannut, että muotilehdestä (trendi) ja vanhasta 70-luvun tietosanakirjasta kuva siirtyy parhaiten. Tässä yksi tietosanakirjakuva syksyn väreissä, kortiksi jatkojalostettuna. 

During the last week i have had only one opportunity to play with my new Gel Press plate. But i have to say, that i found gelli pressing very relaxing and therapeutic. Paint, paint, roll, roll, pet, pull and be amazed. I love it 💓One of the main reasons to buy a gelli plate (really, do you need a reason to buy craft supplies?!? Isn´t it enough that "I want this!!" 😂) was that i saw so many lovely magazine resist technique pictures in the internet. So that was almost the first thing i tried to do with my plate. My kinda short career with the gelli i have noticed, that the best resultst come with fashion magazines and old encyclopedia from the 70´s.  So here is one encyclopedia picture in autumnal colours, i made a card from it.



perjantai 28. syyskuuta 2018

OKTK #42 Sirkusmeininkiä!

Pikainen osallistuminen OKTK-haasteeseen tämän oman arkisirkuksen keskeltä... Gelliprintti pohjalla ja kollaasikuvat päällä, tekstit Timpan lehtiöstä. Nyt äkkiä valmistautumaan megasirkukseen -nuoremman lapsen kaverisynttärit olis tarkoitus viettää tänään eli hulinaa riittää 🙈😉




maanantai 24. syyskuuta 2018

Jälkilöylyjä osa 2

Puuhastelin Craftaamo-viikonlopun aikana keräilykorttien lisäksi myös arttini kimpussa. Ja pääsin näkemään muutamien muiden upeaa arttistyöskentelyä ja -sivuja. Minulla kesti aika kauan lämmetä ajatukselle artsusta, mutta nyt viimeistään täytyy myöntää, että olen myyty. Korttia tehdessä on mielessä aina jotenkin se, että lopputulos menee jollekin muulle. Ja sen pitäisi siis miellyttää jotakuta muutakin, kuin sinua itseäsi. Arttiin väsäämisessä saa pläiskiä ja roiskia ja mennä tunteella, ihan vain oman fiiliksen mukaan. Lopputuloksen ei tarvitse miellyttää ketään muuta, eikä välttämättä kai itseäkään. Jos se on ruma niin käännä sivua tai liimaa se kiinni... Todella vapauttavaa ja rentouttavaa!

Tässä Craftaamon arttituotokset:

Tässä siivet gelliprintistä ja lisäksi kokeilin ostamaani embossing dabberia ja turkoosia glitterkohojauhetta. Ja uutta tekstileimasinta. 


Tähän liimasin taustaksi gelliprintin, päälle leimailuja, kuvat ja geelikynää. Harmillisesti kuvassa ei näy, että printti on tehty helmiäishohtosinisellä ja -lilalla akryylimaalilla. Taustassa näkyy myös epäonnistuneen resist-tekniikan haamu.


Ja viimeisenä lähdin käväisemään epämukavuusalueellani eli lämpimien sävyjen maailmassa. Kyllä nämä värit ovat minulle niin vaikeita... jotenkin jää aina se tunne, että jotain puuttuu, kun ei ole voimakasta kontrastia. Tässä ei ole gelliprinttiä, vaan oxide-kokeiluja.

Kaiken kaikkiaan siis varsin tuottelias viikonloppu. Päässä suhisee edelleen miljoona ja sata huikeaa ideaa, joita varmaan puolet unohdan kun en heti ehdi niitä toteuttamaan. Mutta, vielä kerran aivan hirveän iso kiitos Nannalle ja muulle talkooporukalle huikean hienon tapahtuman järjestömisestä. Ja kiitos kaikille mukana olleille askarteluheimolaisille 💓 

Ensi vuonna olen varmasti mukana, jos Craftaamo vol. 2 järjestetään!






Jälkilöylyjä osa 1: ATC kortteja ja Coinseja!

Vieläkin olen ihan pähkinöinä viime viikonlopusta! Craftaamo oli aivan mahtava tapahtuma. Hyvä henki, hyvää ruokaa, hyvää seuraa, uusia ideoita... ja kaikkea! Kauppiailla oli paljon ihasteltavaa ja hipelöitävää ja taisin kyllä hiukkasen lipasahtaa budjetista, mutta ku mä tarvin tämänkin... 😂 Ja mikä sen mukavampaa, kuin piperrellä kaikessa rauhassa ilman kiirettä samanhenkisten ihmisten seurassa. Hankin ennakkotilauksena itselleni Gel Press levyn, ja sen kanssa puuhastellessa meni iso osa aikaa lauantaina. Lopun tapahtuman ajan sitten työstin gelliprinttejä muotoon jos toiseenkin. Olen ostokseeni todella tyytyväinen, levyllä työskentely on juuri sellaista minun mielikuvistustani kutkuttavaa "roiskimista". Ja mahdollisuudet käyttää erilaisia värejä ja tekniikoita ovat lähes loputtomat.

Tässä ensimmäiset ATC-kortit, joihin siirtyi resist-tekniikalla kuvat vanhan tietosanakirjan sivuilta.

Ostin myös ensimmäiset folioarkkini, ja hieroin näihin tekstikokeiluista jääneitä jämiä
 Tein gellipapereista myös atcoins sarjan ja halloween-henkisen atc-kortin



Lauantain aloitimme ystäväni Lotan kanssa Marika Koskimäki-Ketelän  Brush lettering kurssilla. Hieno kurssi ja erittäin paljon sain oppia ja tietoa sivellintussien käytöstä. Mutta on se vaan hirrrrrveen vaikeeta!!! Ystävän bujoilu- ja kalenteriharrastukseen kurssi sopi aivan erinomaisesti. 



Gelli-ATC korttien lisäksi sain valmiiksi pari muuta atc-korttia, joihin käytin vihdoin Timpan kissoja.  Nuo leimat ja stanssit ovat olleet minulla jo kuukauden päivät, mutten ole ehtinyt testaamaan niitä. Pohjat valitsin atc-pohjien pinosta ja lisäilin niihinkin vähän foliohituja. 


Nämä atc-pohjat oli myös jo valmiita, lisäsin vain foliot ja tekstit

Keräilykorttien lisäksi puuhastelin Art Journalin kimpussa, näistä tuotoksista postaus erikseen.



Ensimmäinen Live-ATC vaihto ever

Craftaamossa oli mahdollisuus osallistua  livevaihtotapahtumaan. Vaihto oli järjestetty sekä coinseille että atc korteille. En ole koskaan aikaisemmin osallistunut livevaihtoon. Oli mahtavaa, upeaa ja hirveää yhtä aikaa. Mahtavaa nähdä kaikki ne upeat kortit ja tavata livenä ihmiset, joiden taideteoksia olen blogimaailmassa ja instagramissa ihastellut. Ja, oli myös hirveää; siksi että joka laatikosta/pinosta sai ottaa VAAN YHDEN!! Miten voi valita vain yhden, kun tarjolla on iso pino toinen toistaan kauniimpia kortteja?!? Ohjatun vaihdon jälkeen jäin vielä tekemään muutamia ylimääräisiä vaihtoja, koska joitain ihanuuksia meni vaihdon aikana vauhdilla ohi.

Monet nettimaailman nimimerkit saivat tällä reissulla oikeat kasvot. Oli hauskaa tavata teidät kaikki ja olen enemmän kuin otettu siitä, että sain vaihtaa kortteja kanssanne 💓


Tässä kaikki vaihtoaarteeni, muuten sekalaisessa järjestyksessä, mutta jos olen saanut samalta henkilöltä useamman kortin, ovat ne vierekkäin kuvissa. 





perjantai 21. syyskuuta 2018

Pakkauspäivä!!

...tai oikeammin pakkausviikko. Olen koko viikon aikonut ja miettinyt ja tuumaillut että pitäisi alkaa rupeamaan tai ehken olisi pitänytkin jo pakata... Ja jotain tavaroita jo haalinkin kasaan, mutta kouluikäisten lasten perheessä arkihulinat kampittaa äiti-ihmisen mennen tullen ja kaikki tämmöiset hommat jää aina viime tippaan. Tänään siis olisi kuitenkin saatava kamat autoon ja auto kohti Ikaalista ja Craftaamo-askartelutapahtumaa. Askartelutapahtumia voisi leikkisästi verrata nörttien LANeihin; isoon halliin tai saliin kokoonnutaan askartelemaan yhdessä ja erikseen. Askartelu on periaatteessa melko yksinäinen harrastus, joten on aivan mahtavaa tavata toisia samoista asioista kiinnostuneita. Tapahtumissa näkee usein muiden upeita töitä ja voi myös ilmoittautua erikseen lyhytkursseille oppimaan uutta.

Pakkaaminen muodostui nyt vähän ongelmaksi siksi, että en oikein tiedä mitä puuhaisin. Tilasin Heidin Korttipajasta itselleni ennakkotilauksena Gel Press levyn, jota olen jo vuoden himoinnut. Joten ainakin akryylimaalit ja musteet täytyy olla mukana. Mukaan pääsee myös upouusi Rangerin Art Journal kirjani, jonka olen lähikaupastani Paperinauhasta hankkinut. En ole tehnyt kirjaan vielä yhtäkään sivua, mutta kannet jo intaannuin koristelemaan. Ja, uskokaa tai älkää, pitkästä aikaa pääsin edes hetkeksi irti pinkki-lila-sininen-musta värikombosta 😁

Tämä siis lähtee ainakin mukaan. Toivottavasti sunnuntaina tämän aukeamilla on gelliprintattuja sivuja 💓

Etukansi...

...ja takakansi


Tässä koko kirja  ihanassa syyskuisessa auringonpaisteessa!


Mutta nyt pistän töpinäksi... Menen jo tänään illalla Ikaalisiin, niin olen sitten heti lauantaiaamuna ajoissa paikalla. 
Ööööö... jokohan pian piisais 😆

Nähdään Craftaamossa!!


torstai 20. syyskuuta 2018

Halloween night, movie night!

Halloween time is coming! I got the idea to this nine card ATC series, when is saw poison green scrap paper stripes in the top of the bloody red paper. It reminded me about the shirt of Freddy Grueger in the Nightmare on the Elm Street movies. So first i started to do ATC pair "Elm Street", but while working, i started to think about many horror movie classics that we used to watch with friends while i was a teenager. So the pair grow to be nine card series of old horror movies from the 80´s and 90´s, all made from the leftover scraps and cardstock on my desk. Techniques and paints i used vary a lot, because i just "Slapped these on" like it is asked on Try it on Tuesday challenge. And maybe these would fit also to a Dream in Darkness current challenge.

 For Elm street and Bram Stocker´s Dracula there is two cards just because there was enough material. And, when you want to play, you gotta play: i found my Glow-in-the-dark-paint from the drawer and now you can see the card 9/9 Alien Glowing in the dark also!
Nowadays i don´t dare, nor want to watch horror movies... too exiting for me. But these movies are the classics... from the time when they just scared a little bit 😉

Halloweenin aika lähestyy ja illat pimenevät! Tämä yhdeksän ATC-kortin sarja sai alkunsa siitä, kun maalaamiani tummanvihreitä suikaleita oli verenpunaiseksi maalatun kartongin päällä. Väreistä tuli yhtäkkia mieleeni Painajainen Elm Streeetillä-elokuvan Freddy Kruegerin paita. Joten lähdin puuhaamaan näistä jämäpapereista ELM street ATC-paria. Vanhoja kauhuelokuvia alkoi putkahdella päähäni enemmänkin ja korttipari paisui yhdeksän kortin sarjaksi 80- ja 90-luvun vanhoja kauhuleffoja. Kaikki kortit on tehty jämäpapreista ja -kartongeista, joita pöydäläni kuljeksi. Käytetyt tekniikat ja maalit vaihtelevat paljon, koska kasasin nämä vain nopsasti kasaan, kun inspiraatio iski. Osallistun näillä Try it on tuesday haasteeseen "Slap it on". Elms Street ja Dracula saivat kaksi korttia ihan vaan siksi, että materiaalia sattui riittämään. Ja, lapsi on terve kun se leikkii: löysin lipaston laatikosta pimeässä hohtavan maalin ja pitihän sitä lisätä Alien-korttiin!

Teini-ikäisenä olin kovasti innostunut kauhuelokuvien katsoja, ja taisipa kauhuleffat olla silloin myös "muotia". Nykyään hermot eivät kestä mitään liian jännittäviä elokuvia, enkä koe mitään hinkua niitä katsoa. Nämä leffat ovat kuitenkin klassikkoja... Siltä ajalta, kun pelotti vaan silleen silleen sopivasti 😉


Elm street part 1 (these movies got soooooo many sequels!)

Elm Street part 2, Don´t fall asleep!!

Halloween

Mina Harker (Oh, i love the 90´s version of Bram Stocker´s Dracula!)

Count Dracula

The Shining (i still have to close eyes when Danny goes to the room 237)

Silence of the Lambs

The Ring... might be the latest film in this series. And after this i just didn´t want to watch horror movies anymore.
Too Creepy!

Alien. Ridley Scott´s masterpiece with Sigorney Weaver... I think this might be one of the first movies, that had strong and fearless woman heroine.  And first space/alien horror movie.
The Alien ATC card also glows in the dark:



sunnuntai 16. syyskuuta 2018

ATC kolikkoja

Tässä vielä joitain jämäpapereista syntyneitä Coinseja... Craftaamon livevaihtoa ajatellen, pävitän vapaiden coinsien sivun tapahtuman jälkeen.


Blind Date


Womanhood?

Flower

Annoyed birds 3/3

Annoyed Birds 1/3

Annoyed birds 2/3

Kiltimpiä keijuja... Nicer Fairytales

I have been working with the huge pile of painted scrap papers in my desk, making ATC´s and ATCoins. These Fairy children came up quite quickly. Little bit nicer and merrier fairytales, than the other one that i linked to Try it on Tuesday challenge: Childhood.

Olen työstänyt viime viikon aikana ATC kortteja ja ATCoinseja pöydällä lojuvasta vuoren kokoisesta läjästä maalattuja jämäpapereita . Keräilykortteja olen puuhastellut ajatellen Craftaamon Live-korttivaihtoa ensi lauantaina. Jännää, ensimmäistä kertaa olen osallistumassa livevaihtoon!!!
Näistä satumaan keijukorteista tuli hiukan kepeämmät aiheeltaan, kuin aikaisemmasta noitasatu-arttisivustani...







keskiviikko 12. syyskuuta 2018

KLIK!

Jehkotar Craft Challengen #35 bingorivin leimattua-pinkki-folio inspiroimana syntyi tämä neljän kortin ATC sarja. Pohjamaalattua kartonkia oli jo valmiina Irvikissojen jäljiltä, mutta nyt halusin rauhoittaa kirkasväristä taustaa mustalla ja valkoisella. Lisäsin taustalle valkoisia roiskeita ja bokeh-rinkuloita, leimattu kuva ja taustalla oleva negatiivireunus ovat valokuvausaiheisesta leimasetistä. Minä en omista (vielä, Craftaamon jälkeen ehkä) Deco foil foliointitarvikkeita, mutta foliota se on folioteippikin: siitä pieniä yksityiskohtia blingblingiksi.

Klik!


#selfie

#snap

#picture

#foto